Out of my limit

Hejsan!
Har lagt mat och käkat nu. Maten vart väl helt okej. Jag gjorde för övrigt korv och makaroner vilket är bland de få maträtterna jag faktiskt kan laga, haha. Jag tyckte i alla fall att makaronerna var godast eftersom vi testade en ny sort.
Jag är även fixat presentationen av Izzy också så är ni nyfikna på vem det är så kan ni ta och kolla in den!
Nu hade jag tänkt att jag skulle ta och duscha och sen så får vi se om jag tar och ser på en film, ser på gossip girl eller tar och skriver tidsintällda för nästa vecka när jag ska till Birmingham. Kanske även att jag isåfall skriver presentationen av Biffen men vi får se.
Lyssna på den här låten föresten, den är grymt bra! Bandet är faktiskt grymt bra överlag så det är lite synd att dom inte ska vara förband i Europa för One Direction. Dom ska ju vara det i USA, UK och Australien.
Imorgon så börjar ju äntligen friidrotts EM, som jag har längtat! Så jag kommer ju sitta bänkad hela dagen dom sänder det. Vilket ju är en rätt stor del av dagen. Dock kommer jag ju bli tvungen att missa lite eftersom jag ska iväg och rida vid 17.00. Annars så ska jag se på skidorna också. Det är ju herrarnas stafett vilket kommer bli kul att se. Då hoppas vi på att det går minst lika bra som det gjorde idag! Jag ska också in till Västerås och hämta  mitt nya pass på polisstationen.
Vi får se hur mycket jag hinner med och blogga imorgon eftersom ni ju ser att jag har rätt så fullt upp men något inlägg på kvällen kommer jag väl alltid att hinna med, frågan är dock om det kommer bli så mycket mer.
Jag bestämde mig i alla fall redan när jag började blogga på den här bloggen att jag bara skulle blogga för skoj skull och det fick absolut inte bli så att det känns som en börda för det funkar inte för mig. Då tar jag en paus från bloggandet direkt! Jag kommer alltså bara blogga när jag har tid och känner mig motiverad för att göra det.
Detta blir nog sista inlägget för idag så jag tar och säger godnatt nu!

Torsdagen den 28:e Februari 2013

Go' eftermiddag allihopa!
Nu har jag äntligen hittat lite tid att kika in här och skriva ett inlägg.
Hittills idag så har jag hunnit med att kika på damernas staffet i skidor. Stort grattis till silvret där! Det var verkligen roligt att se. Jag tittade också herrarnas sprint i skidskytte, där gick det ju inte lika bra för svenskarna men det var väl också att förvänta i och med att det bara var 1 svensk från "A-laget". Resten var ju från "B-laget". Det var i allafall kul att se men det hade ju självklart varit roligare om det gått bättre för de svenska deltagarna!
Nu har jag precis kommit hem från Strömsholm/Kolbäck där jag och min pappa varit och handlat hundmat till Biffen och Lisa på djursjukhuset. Vi var också bort till Kolbäck och köpte lite saker på mataffären.
Om ett tag, kanske en timme eller så, så ska jag kila ner och börja göra mat. Jag fick det uppdraget idag eftersom jag inte kunde komma på något att göra utomhus och dessutom så är båda mina föräldrar i behov av att jobba så då skulle jag vara snäll och hjälpa till med maten!
Ska fortsätta med bloggen sen efter maten!
Bildkälla!

27 Februari 2013

Hejsan!
Tänkte göra mitt både första och sista riktiga inlägg för dagen! Har ju som ni kanske märkt hållt på och pysslat med bloggen hela dagen! Nu har jag precis skrivit klart hela inlägget om mig själv som ni hemskt gärna får ta er tid att läsa. Länken till inlägget finns i menyn men jag skulle faktiskt tro att det är rätt så enkelt att hitta ändå, haha.
Vad har jag gjort annars idag då? Jag har sett på skidor, herrarnas 15 km fritt. Det var riktigt kul att se, speciellt eftersom det gick så bra för de svenska herrarna och i synnerhet Johan Olsson! Grattis till silvret, det förtjänade du verkligen!
Förutom att se på skidor så har jag också varit ute och fotat lite, i kanske 30 min. Det vart inte så många kort men de som blev vart riktigt fina tyckte jag! Här är en bild på Alice jag tyckte speciellt mycket om:
Nu så ska jag bara skria klart det här inlägget och sedan så ska jag stänga ner storn och lägga mig och läsa! Just nu läser jag boken "Hades" som är skriven av Josephine Angelini. Den är riktigt bra så den kan jag varmt rekomendera!
Imorgon då? Då ska jag se på damerna skidstafett. Hoppas att det går bra för Sverige! Jag ska forsätta med bloggen. Då ska jag skriva information om Izzy, Biffen och de andra hundarna samt att jag självklart ska försöka göra något "riktigt" inlägg också. Sen får vi se vad jag hittar på men jag ska iallafall gå ut lite och göra något. Kanske gå på en hundpromenad om jag har mindre ont i mina knän!
Godnatt!

Presentation av övriga hundar

Här kommer det finnas en kort presention av alla de andra hundarna som min familj äger!

Presentation av Biffen

Här kommer det finnas information om Biffen!

Presentation av Izzy

Izzy är en Whippet hane på 3 år. Han är född den 23:e Oktober 2009 och kommer ursprungligen från Beligien och där ifrån kennel di Mahana. Izzy heter igentligen Incredible di Mahana. Han är E: Goldrush di Mahana och U: HoneyHoney di Mahana.
Izzy är en väldigt snäll och gullig hund. Han älskar att bära omkring på olika hundben och det händer väldigt ofta att han "glömmer" bort att dom inte får följa med utomhus utan han brukar ofta lyckas springa ut med dom om man inte är tillräckligt uppmärksam och tar bort det från honom. Han springer nästan alltid omkring med någonting(t.ex ett hundben eller någon leksak).
Jag och Izzy har tränat lite agility för skoj skull i ungefär 2 år men det blir mest bara träning när det är sommar samt ibland när det är bra väder på våren och hösten. Izzy kan hittills springa slalom, springa igenom tunnlar och hoppa hinder. Han är väldigt bra på att hoppa höga hinder och han har hittills hoppat över 1 meter. Det är ungefär dubbelt så högt som han själv(i mankhöjd).
Vi tränar även trick träning och det har vi också gjort i ungefär 2 år. Även detta tränar vi mest på sommaren och ibland när det är bra väder på höst och vår. Det beror mest på att det finns lite för lite plats inne, jag tycker bättre m när det finns myccket plats att utföra saker på. Olika övningar Izzy kan är bland annat att sitta, ligga, buga, vänta och göra high five.
Izzy springer också Lure Corsing. Där med blandade resultat. Jag kan inte påstå att han är speciellt bra på det men han har blivit bättre och han kan faktiskt springa riktigt bra emellan åt. Han har faktiskt vunnit KM för Whippets i svealand 2012.
För övrigt så ställs inte Izzy ut då han har ett rätt så rejält överbett. Det är lite synd då han stämmer väldigt bra in i rasstandarden i övrigt.. Men det är inget att göra åt och han är ju en väldigt fin och snäll hund i alla fall.

Presentation av mig själv

Hej!
Mitt namn är Louise Käck och jag är 14(Född -99 och går i 7:an) år gammal. Jag bor tillsammans med min familj och våra hundar i ett hus någon mil utanför Västerås.
Min "människofamilj" består av min pappa, min mamma och min 10 åriga lillebror Victor. Min "hundfamilj" består av min egna hund Izzy(Vilket ni hittar en presentation av här), Izzy halvbror Jalle och våra 5 Skotska Hjorthundar Biffen(Vilket ni hittar en presentation av här), Alice, Lisa, Daisy och Archie. Vi deläger även en annan Skotsk Hjorthund vid namn Duffy(Henne och alla andra hundar kan ni läsa mer om här).
Tillsammans med familj åker vi ofta runt om i Europa på olika hundtävlingar(Lure Coursing och hundutställning) med hundarna. Jag tränar även agility för skoj skull med Izzy och trickträning med Biffen(också det för skoj skull).
 
Utöver alla hundaktiviteter så rider jag även 1-2 gånger i veckan(Alltid måndagr samt ibland på fredagar) samt att jag ibland är i stallet utöver det. Ridit har jag gjort i ca: 8 år och jag tycker fortfarande det är lika roligt! :)
Jag rider på Stora Ekeby ridskola och mina 3 favorithästar heter Zingo Z, Tami och Mazarin.
Jag tänkte nu berätta lite kort om om dom:
Zingo är en gotlandsruss valack på 137 cm i mankhöjd. Han är född -97 och är E: Intrig, U: Lizzie. Zingo är väldigt snäll att rida till en viss gräns. När det blir lite för jobbigt så vill han inte gärna göra det han ska men när man lirkat lite brukar han oftast börja lyssna. När han gör det så blir han nästan alltid jätte fin och då känns alltid allt kämpande verkligen värt det! I hoppningen är han lite speciell och det är inte så många som gillar att hoppa honom. Det beror på att han ofta beter sig väldigt dumt när han hoppar! Han kan få för sig att han ska vägra helt plötsligt. Ibland(Väldigt ofta faktiskt) hoppar han väldigt konstiga språng. En av mina kompisar som jag rider med sa en gång till mig: "Jag fattar inte hur du kan sitta kvar när Zingo hoppar!? Det ser typ ut som att han sparkar bakut samtidigt som han hopar!" Jag har dock bara ramlat av en enda gång när jag hoppat honom och det var den allra första gången han hoppade konstigt när jag red(Vilket var för 3,5 - 4 år sedan).
Nedan ser ni en bild på mig och Zingo från i sommras.
Mazarin är ett welsh cob sto som är 137 cm i mankhöjd. Hon är född -98 och hon är E: Karlsfälts Caruso, U: Melizza. Mazarin har jag inte ridit så länge eftersom hon tidigare ridits av en annan tjej eller inte gått med på mina lektioner. Jag har i alla fall fastna väldigt mycket för henne. Mazarin är väldigt pigg och framåt och vet man inte hur man ska rida henne i galoppen så kan det lätt bli väldigt okontrollerat! Hon är väldigt bestämd men hon kan bli riktigt fin när man lärt sig hur man ska rida henne. Jag har än så länge inte hoppat henne men jag har ridit markarbete med henne några gånger och av det vet jag att hon verkligen gillar bommar och framförallt hinder. Hon kan därför bli väldigt hett på hinder(och även bommar) och bara springa på så vet man inte om det och hur man ska hantera det så kan det bli väldigt okontrollerat även här! 
Nedan ser ni en bild hämtad från http://storaekeby.nu på Mazarin:
Tami är ett Svenskt varmblods sto som är 159 cm i mankhöjd. Hon är född -04 och hon är E: Trofé, U: Gauguin de Lully. Tami har jag precis som Mazarin inte ridit så många gånger. Att jag inte ridit Tami så mycket beror på att hon inte går med på mina lektioner normalt sett. Jag rider dock i en annan grupp lite då och då och där får hon gå med. Dom gånger jag ridit i den gruppen har hon gått med och jag är hittills helt kär i henne. Hon är verkligen en typisk häst som jag brukar gilla att rida! Tami är framåt men på ett kontrollerat sätt, hon är välidgt lydigt dessutom väldigt lätthanterlig i boxen(Vilket förövrigt Zingo och Mazarin också är). Jag har inte hoppat henne än men vad min mamma har berättat(Hon har sett Tami hoppa) så är hon även framåt på hindren men också det på ett kontrollerat sätt! Sammanfattningsvis så är Tami överlag en rätt så okomplicerad häst!
Nedan ser ni en bild på Tami hämtad från http://storaekeby.nu:
 
Nu tillbaka till presentationen av mig själv!
Förutom att rida så tränar jag även friidrott 2-3 gånger i veckan(Tisdagar och torsdagar samt att jag tränar själv ibland). Friidrott tränar jag inne i Västerås(För Västerås FK). Jag tränar "allmän träning" med friidrotten varje torsdag samt varanan tisdag. De tisdagar(Samt nästan varenda gång jag tränar själv) så tränar jag stavhopp! Det tycker jag verkligen om att hoppa! Friidrott har jag tränat sedan slutet på Augusti 2012 och jag älskar det!
 
En annan sak som tar mycket av min tid är fotograferingen. Den brukar jag dock ofta kombinera med olika hundaktiviter men den tar ändå en stor del av mitt liv! Jag fösöker också att träffa kompisar så ofta jag kan men med mitt fullspäckade schema så blir det ofta svårt att hinna med det men jag göra så gott jag kan. Ibland kan t.ex en kompis följa med och titta när jag rider eller tränar friidrott. Jag har ju dessutom komisar både i stallet och på friidrotten så mina kompisar träffar jag ju men dock inte alla och inte lika ofta som jag önskade!
Något annat ni bör veta om mig är att min pappa ofta är ute och reser med sitt jobb och jag då blir tvungen att hjälpa till mer än normalt hemma!
 
En annan sak som är en stor del av mitt liv är musiken. Där brukar jag oftast lyssna på One Direction, The Wanted, Conor Maynard, Cher Lloyd, Jay Tyrer och Union J men jag lyssnar även på en hel del annat så som Chris Brown och Shakira. Jag kan ibland få lite infall och börja publicera en massa bilder och låtar med någon/några artister/band så att ni vet om det!
En annan sak jag tycker mycket om är att titta på sport och då i synnerlighet fotboll, friidrott och skidor men jag tittar igentligen på det mesta. Jag brukar ibland också få infall och publicera massa bilder på Reanud Lavillenie som är en av mina största idoler och förbilder. För er som inte vet så är han en fransk stavhoppare!
Ibland brukar jag också göra små videos och lägga upp på youtube men det är mest när jag har tid. Här är en video som jag har gjort:
 Det är den videon med flest visningar. Den har för tillfället(28/2 - 2013) ungefär 27 000 visningar!
 
Avslutningsvis vill jag bara säga att jag är glad om du orkat läsa igenom hela den här "långa" texten om mig själv! Jag vill också säga att den här texten kommer uppdateras då och då när jag själv känner att det är nödvändigt!
Jag tänkte också berätta att jag inte enbart finns på den här bloggen! Jag finns även på dessa ställen:
TUMBLR grayrorys.tumblr.com
TWITTER @LouiseTheWanted
INSTAGRAM @louisekack
WE♥IT weheartit.com/Grayrorys
Följ min blogg med Bloglovin

RSS 2.0