Presentation av Izzy

Izzy är en Whippet hane på 3 år. Han är född den 23:e Oktober 2009 och kommer ursprungligen från Beligien och där ifrån kennel di Mahana. Izzy heter igentligen Incredible di Mahana. Han är E: Goldrush di Mahana och U: HoneyHoney di Mahana.
Izzy är en väldigt snäll och gullig hund. Han älskar att bära omkring på olika hundben och det händer väldigt ofta att han "glömmer" bort att dom inte får följa med utomhus utan han brukar ofta lyckas springa ut med dom om man inte är tillräckligt uppmärksam och tar bort det från honom. Han springer nästan alltid omkring med någonting(t.ex ett hundben eller någon leksak).
Jag och Izzy har tränat lite agility för skoj skull i ungefär 2 år men det blir mest bara träning när det är sommar samt ibland när det är bra väder på våren och hösten. Izzy kan hittills springa slalom, springa igenom tunnlar och hoppa hinder. Han är väldigt bra på att hoppa höga hinder och han har hittills hoppat över 1 meter. Det är ungefär dubbelt så högt som han själv(i mankhöjd).
Vi tränar även trick träning och det har vi också gjort i ungefär 2 år. Även detta tränar vi mest på sommaren och ibland när det är bra väder på höst och vår. Det beror mest på att det finns lite för lite plats inne, jag tycker bättre m när det finns myccket plats att utföra saker på. Olika övningar Izzy kan är bland annat att sitta, ligga, buga, vänta och göra high five.
Izzy springer också Lure Corsing. Där med blandade resultat. Jag kan inte påstå att han är speciellt bra på det men han har blivit bättre och han kan faktiskt springa riktigt bra emellan åt. Han har faktiskt vunnit KM för Whippets i svealand 2012.
För övrigt så ställs inte Izzy ut då han har ett rätt så rejält överbett. Det är lite synd då han stämmer väldigt bra in i rasstandarden i övrigt.. Men det är inget att göra åt och han är ju en väldigt fin och snäll hund i alla fall.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0